Ünnepi dekoráció trend 2020

Megérkezett a december, közeledik az év vége és vele együtt az ünnepek. Ebben az évben más lesz a karácsony és a szilveszter is. Egy meghittebb és bensőségesebb ünnepi készülődést élhetünk meg. Elkezdődött az adventi időszak, ami megalapozza a hangulatunkat karácsonyra. Főleg a gyerekek élvezik az adventi naptár mindennapos meglepetéseit, de nagyon szeretnek sütni-főzni, díszíteni. Nálunk december elsején felkerül az ünnepi dekoráció kültérre és beltérre egyaránt, ami a klasszikus irányt követi. Nálunk a piros, zöld és az arany dominál. Az idei 2020-as évben a karácsony trendszíne a kék lett.


Adventi koszorú


Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az idei évben előtérbe kerülnek a természetes anyagok és fenntarthatóság és a környezetvédelem. Használhatunk mindenféle terméseket, faanyagot a karácsonyfa díszítéshez is akár. A zöld karácsonyi dekoráció és fenyőfa díszek, ha természetes anyagból készülnek még hosszú évekig megállják a helyüket és ámulattal töltik el a vendégeket, mivel az egyszerűségükben nagyszerűek. A rusztikus felületeken kívül a természet puhasága is megfigyelhető. A csomagoláshoz is használhatunk újrahasznosított papírt vagy újságpapírt is, törekedjünk minél kevesebb szemetet termelni.

Harsány

A letisztult minimalizmus mellett megjelenik a harsány, vidám stílus és gazdag színvilág. Dekorálhatunk pávatollal és csillogós dekortárgyakkal, valamint bársony vagy selyem párnákkal és szalagokkal. Használhatunk szokatlan motívumoktól, mint a citrus és a virágminta. Gyönyörű, nem mindennapi asztali dekorációt készíthetünk üvegburából és dekorációs tárgyakból.

Nosztalgikus, klasszikus

Az igazi hagyományőrző stílus, ami a régmúlt karácsonyok hangulatát idézi. Főszerepet kapnak a vintage kiegészítők, zoknik, retro karácsonyi díszek, harangok, lámpások. A karácsonyfán megjelennek a részletgazdag kézműves üveggömbök. A karácsonyi fények is fontos szerepet játszanak a díszítésben. Az idei évben az egyik kedvenc díszítésem az ablakdekoráció kréta filccel. Vintage hangulatot varázsolhatunk minden helyiségbe ezzel az egyszerű filccel.

Dekoráció

Forrás: Pinterest

2020-as trendszín

A tengerészkék a 2020-as évek egyik népszerű irányzata. A kék szín különböző árnyalatait érdemes kombinálni az idei évben, amilyen például a népszerű pávakék és 2021-ben év színének kikiáltott AI Aqua.

 

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hozzászólások