Milyen egy vintage otthon?

Imádjuk a vintage stílusú otthonokat. Ez a stílus egyfajta életfelfogás, hogy hogyan tudjuk a múlt értékeit a jelenbe varázsolni. Az örök álmodozók és a nosztalgia szerelmeseinek stílusa. Az angol vintage szó eredeti jelentése szüret. Eredetileg a borászatban használták ezt a kifejezést a régi évjáratú, nemes borok megnevezésére. Ma már az öltözködésben, a fotózásban és a lakberendezésben is népszerű stílus.


A vintage lakások kialakítása általában romantikus. A nosztalgikus hangulatot a vidékies és kopottas múltbéli bútorok harmóniája adja meg. A vintage bútorok között keveredik az art deco, a modern klasszikus és ezeket vegyítik a modern darabokkal. A lényeg, hogy teremtsünk nosztalgikus hangulatot, amiben jól érezzük magunkat. A természetes anyagú bútorok, fa, kő, tégla, a vintage otthon elmaradhatatlan részei. De a csipke és fonott kiegészítők, rózsás kárpitok is jellegzetes vintage hangulatot teremtenek. Kedvelt anyagai a csipke, selyem, bársony, damaszt, szatén és a tüll.

Mocsai erdei birtok

Ezen az eladó mocsai erdei birtokon, egy csodálatos vintage hangulatú kúria található. Az épületet 1904-ben építette az akkori Hercegprímás, majd 2018-ban korszerűsítették. A luxus kúria jelenleg panzióként működik.

A vintage stílusban a bútorok és kiegészítők szinte új életre kelnek, például lehet egy régi locsolókannából virágtartó, a felhasználásnak csak a képzeletünk szab határt. Ezeket az átalakításokat magunk is elvégezhetjük, meglátunk egy használt bútort a bolhapiacon és átalakíthatjuk. Egy fogantyú csere és egy új festés csodákat tehet a megunt és kidobott bútorokkal.

Szentendrén családi ház

Csodás kétgenerációs családi házat kínálnak Szentendrén. A ház aprólékosan kidolgozott belső kialakításában a vintage stílus jellegzetes jegyei megjelennek. A bútorok visszafogott világos színe összhangban van a természetes burkolatok színvilágával.

Budapest XIII. kerületi lakás

Vintage stílus jellemzi ezt a század eleji budapesti XIII. kerületi lakást. Az ingatlan minőségi anyagokkal frissen van felújítva.

A vintage lakberendezési stílus azok kedvence lesz, akik nem akarnak egy konvencionális otthonban élni, hanem valami egyedire és rájuk jellemző belső kialakításra vágynak. Kössük össze a jelent és a jövőt egy romantikus vintage otthonnal.

Hozzászólások