Alkosd meg álmaid hálószobáját – segítünk

A hálószoba nem csupán az a helyiség, ahol az éjszakákat töltöd. Talán ez a legintimebb hely egy otthonban, ezért úgy kell berendezni, hogy a maximális nyugalmat, illetve komfortérzetet nyújtsa. Ahhoz, hogy megalkosd álmaid hálószobáját, okosan kell bele bútorokat választani. Segítünk!


A hálószoba csak a tiéd, vagy ha ketten osztoztok rajta, akkor a tiétek, éppen ezért kizárólag az a fontos a berendezésénél, hogy a ti kényelmeteket szolgálja. Persze lehet mondani, hogy ez az otthon többi helyiségére is igaz, ám ha vendégek érkeznek, látogatók toppannak be, a nappaliban, az étkezőben nekik is meg kell felelni, minimum azzal, hogy ülőhelyet adunk a számukra. Ezzel szemben a hálószoba intim helyiség, az önmegvalósítás színtere.

Álmaid hálószobája

Tárolóhelyből sosem elég

Amikor a szoba berendezését alakítod ki, először a fejedben, majd a gyakorlatban, ügyelj arra, hogy ne legyen túl zsúfolt a szoba. Kényelmesen férj oda az ágyhoz, gond nélkül le tudd oltani a villanyt, de az ablak kinyitásához se kelljen tornamutatványt bevetni. Ez akkor valósítható meg, ha a szoba letisztult, azaz mindennek megvan a helye. Aki szerencsés, tervezhet bele gardróbot, amely minden felesleges dolgot elnyel, ám ha ez nem fér bele, a megfelelő szekrények is megoldják a feladatot.

A hálószoba berendezését a megfelelő ágy tökéletes helyének meghatározásával kell kezdeni, rögtön utána azonban gondolkozhatsz a szekrényekben. Az egész falakat betöltő beépített szekrények praktikus bútorok, egészen biztos, hogy minden fiókját és polcát kihasználod majd. Tárolóhelyből sosem elég, hiszen a tárgyakból egyre csak több és több lesz egy otthonban az évek múlásával, különösen akkor, amikor gyarapszik a család.

Kulcskérdés az ágy elhelyezése

Térjünk vissza kicsit az ágy elhelyezésére, amelynél több hasznos szempontot is figyelembe lehet venni. Nem árt például, ha egy ágy három oldaláról körbejárható, azaz csak a fejtáblánál fekszik fel a falra. Ehhez persze tér kell, de ha a szoba adottságai megengedik, így kell tervezni. Az ágy lehetőleg ne kerüljön az ablak alá, így ugyanis korlátozódnak a lehetőségek: hűvös időben nehezebb lesz kinyitni az ablakot, hiszen egyből rád jön majd a hideg levegő.

A legtöbben azt szokták meg, hogy az ágy mellett jut hely egy éjjeli szekrénynek, ide kerülhet a telefon, egy pohár víz, vagy az éppen olvasandó könyv az elalvás előtt. Erre a szűkebb szobákban nem mindig jut hely, lemondani azonban nem kell róla: a falra szerelt polcokkal tökéletesen kiváltható az éjjeli szekrény szerepe.

Játszhatunk a színekkel

Az ágy végébe téve hasznos lehet egy pad, ahová öltözésnél le lehet ülni, illetve ha tárolóval is rendelkezik, kiváltható vele az ágyneműtartó, de persze minden mást, például ruhákat, szezonális darabokat is lehet benne tárolni.

Ami a szoba színeit illeti, a fehér örök kedvenc a hálókban, hiszen világos, így növeli a teret. Ha izgalmat is szeretnél csempészni a falakra, válaszd ki az egyiket, amelyen tapétával, vagy esetleg más színű festékkel teremthetsz kontrasztot a fehér mellé. Népszerű megoldás, amikor az ágytámla mögötti falat teszik különlegessé a szoba kialakítása során.

Ha a fejedben összeállt álmaid hálószobája, már csak azt kell kitalálnod, hol szerezd be az ehhez szükséges bútorokat. Erre a legjobb választás az Expedo bútor webáruház, amely elérhető áron kínál magas minőségű megoldásokat, ráadásul hatalmas választékban.

Hozzászólások